Tahle kaše není můj nápad, podobnou jsem viděla kdysi v seriálu Jamieho Olivera, ale tu svoji jsem si uzpůsobila ke své chuti. O co se vlastně jedná? O zdravou a velice jednoduchou přílohovou kaši, trošku jinou, než jsme zvyklí, předpoklad ale je, že máte rádi vařenou zeleninu. Co na ni potřebujeme: mrkev, brambory, cibuli, vodu, sůl a pepř, no a to je úplně všechno. Všechny suroviny očistíme, nejdříve dáme vařit mrkev s cibulí, když jsou poloměkké, přidáme brambory. Osolíme a opepříme, vaříme do měkka. Potom vodu slijeme, tady máte dvě možnosti, buď vodu vylejete do odpadu anebo ji slijete do jiného hrnce a máte zeleninový vývar nebo základ zeleninové polévky, použijte pár uvařených mrkví, přihoďte trochu nudlí a můžete podávat. :-)) Zeleninu v hrnci rozmačkejte mačkadlem na bramborovou kaši, ale nijak to nepřehánějte, nechte zeleninu v malých kouscích, je to lepší, než když ji rozmatláte nebo rozmixujete dohladka. Teda.... alespoň podle mého názoru, jinak to udělejte podle své chuti. No a to je vlastně všechno, příloha se hodí hlavně k masu, ale já jí konzumuji i samotnou. Jelikož se do ní nepřidává ani mléko, ani máslo, je tím pádem i dietní a může posloužit jako hlavní jídlo. Na fotkách jsem ji použila ke kuřecí roládě, tentokrát jsem udělala variantu - masová roláda plněná masem :-D, jen kousek cibule to kazí.