Suroviny: kapr, hrubá mouka na obalení, koření na ryby,
sůl, sladká nebo pálivá paprika, 1 cibule, 6 žampiónů, olej, 1/8 másla, 2
stroužky česneku, kmín.
Kapra nakrájíme na podkovy, osolíme,
okořeníme kořením na ryby. Takto okořeněného kapra obalíme ve směsi hrubé
mouky spolu smíchané se sladkou paprikou (nebo pálivou dle vlastní
chuti). Osmahneme na oleji cibulku dozlatova a na ní podusíme na plátky
nakrájené žampióny. Poté co máme žampióny podušené tyto položíme do
pekáče, na ně položíme obaleného kapra, rozpustíme máslo a kapra s ním
polijeme. Trochu posypeme kmínem (dle chuti), můžeme přidat mačkaný
česnek (dle chuti). Kapra dáme takto zapéct do trouby asi na 20-25 minut,
mezi pečením alespoň jednou obrátíme. Nakonec asi na 2-3 minuty přepneme
troubu na gril a trochu kapra ogrilujme z obou stran. Podáváme s
bramborem. Je to opravdu výborné, gril není nutný, stačí to upéct v
troubě.