Tuto buchtu jsem viděla na videu a protože byla bez mouky a ještě mramorovaná,
tak jsem ji chtěla vyzkoušet.
Suroviny:
2 měkké tvarohy, 3 vejce, 4 lžíce jogurtu, 1 vanilkový puding, 2 lžíce kakaa, ovoce, med
nebo sladidlo nebo nic, dala jsem 2 lžíce cukru moučka, ale sneslo by to i víc,
byl jen tak jemně sladký.
Postup:
Tvarohy umixujte s vejci, jogurtem a pudingem. Jednu třetinu odebereme do jiné
nádoby a smícháme s kakaem. Do dortové formy vyložené papírem dáváme střídavě
lžíci světlého těsta, lžíci tmavého, stále doprostřed na sebe. Kruhy se budou
rozlévat a udělají mramorování. Nahoru na těsto můžeme dát ovoce, já dala jahody,
ale pustily dost šťávy, takže bych příště asi upekla samotný tvarohový korpus
a jahody dala nahoru čerstvé, popř. bych je polila slabou vrstvou želatiny. Pečeme
10 minut na 200 stupňů a 30 minut na 150 stupňů. Mě se to ale nějak nechtělo
upéct na těch 150 stupňů, takže jsem přidala na 180 a pekla další půlhodinu.