Míchaná tofíčka



Docela často se zatoulám do vegetariánské nebo i veganské kuchyně, protože moje potřeba masa není velká a co má člověk pořád vařit bez masa, že? Recept na míchaná tofíčka je dnes na webu už hodně rozšířený, já jsem se s ním poprvé potkala na stránkách Moniky Brýdové a od té doby je vařím. Je to vlastně veganská náhrada míchaných vajíček a tady se projevím jako všežravec, chutnají mi moc, jím je častěji než míchaná vajíčka, ale vajíčka to nejsou, ty zkrátka stoprocentně nahradit nejdou, alespoň já to tak cítím. Což vůbec nic neznamená, zkuste a udělejte si na to svůj názor, já vám tento recept vřele doporučuji. A zatím tofíčka chutnala úplně všem, komu jsem je uvařila.

Suroviny:
1 balení přírodního tofu, 1 balení uzeného tofu (v případě porce pro 1 stačí jedno balení), cibule, olej, černá sůl, lahůdkové droždí, pepř, kurkuma.

Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme rozdrobené tofu, osolíme (pouze černou solí, dodá chuť vajec), 2 lžíce droždí, kurkumu pro barvu a pepř podle chuti. Promícháváme, až se spojí všechny barvy a chutě a podáváme tak, jak jsme zvyklí. Pokud k tofíčkům uděláme zeleninovou oblohu, můžou velice dobře posloužit i jako lehká večeře.