Docela často se zatoulám do vegetariánské nebo i veganské kuchyně,
protože moje potřeba masa není velká a co má člověk pořád vařit bez masa,
že? Recept na míchaná tofíčka je dnes na webu už hodně rozšířený, já jsem
se s ním poprvé potkala na stránkách Moniky Brýdové a od té doby je
vařím. Je to vlastně veganská náhrada míchaných vajíček a tady se
projevím jako všežravec, chutnají mi moc, jím je častěji než míchaná
vajíčka, ale vajíčka to nejsou, ty zkrátka stoprocentně nahradit nejdou,
alespoň já to tak cítím. Což vůbec nic neznamená, zkuste a udělejte si na
to svůj názor, já vám tento recept vřele doporučuji. A zatím tofíčka
chutnala úplně všem, komu jsem je uvařila.
Suroviny:
1 balení přírodního tofu, 1 balení uzeného tofu (v případě porce
pro 1 stačí jedno balení), cibule, olej, černá sůl, lahůdkové
droždí, pepř, kurkuma.
Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme rozdrobené tofu,
osolíme (pouze černou solí, dodá chuť vajec), 2 lžíce droždí, kurkumu pro
barvu a pepř podle chuti. Promícháváme, až se spojí všechny barvy a chutě
a podáváme tak, jak jsme zvyklí. Pokud k tofíčkům uděláme zeleninovou
oblohu, můžou velice dobře posloužit i jako lehká večeře.