Že vyrábím falešné tiramisu, tím se nijak netajím, chutná mi stejně jako
to pravé. A důvod, proč to falešné? Protože ho dělám velkou mísu,
spotřebuji několik tvarohů a zakysanek, představa, že to dělám z drahého
a o polovinu menšího mascarpone, to bych se nedoplatila :-).
Suroviny:
Pro můj pekáč 30x20 cm: 4 tvarohy (asi by stačily 3, zbylo), 3 malé
zakysané smetany, práškový cukr dle chuti, jedno balení cukrářských
piškotů (záleží na hustotě, já vypotřebovala tak 3/4), uvařená silná
káva, rum, kakao na posypání
Smíchejte tvarohy se zakysankou a oslaďte, není potřeba moc, jen
aby to nebylo kyselé. Cukrářské piškoty namáčejte, nebo polévejte kávou,
do které jste přidali rum dle chuti. První vrstva v pekáčku jsou piškoty,
na nich tvarohy, pak znovu piškoty a končíme tvarohem, kteý posypeme
kakaem. Moc to nemáčejte, ono to ještě nasaje vlhkost z tvarohu a
zakysanky a přes noc to pustilo přebytečnou vodu, takže jsem to nemusela
tolik máčet. Ale dobrý, přebytečnou vodu jsem vysála papírovým kapesníkem
a pak už to šlo, chuťově super.