Falešné tiramisu



Že vyrábím falešné tiramisu, tím se nijak netajím, chutná mi stejně jako to pravé. A důvod, proč to falešné? Protože ho dělám velkou mísu, spotřebuji několik tvarohů a zakysanek, představa, že to dělám z drahého a o polovinu menšího mascarpone, to bych se nedoplatila :-).

Suroviny:
Pro můj pekáč 30x20 cm: 4 tvarohy (asi by stačily 3, zbylo), 3 malé zakysané smetany, práškový cukr dle chuti, jedno balení cukrářských piškotů (záleží na hustotě, já vypotřebovala tak 3/4), uvařená silná káva, rum, kakao na posypání

Smíchejte tvarohy se zakysankou a oslaďte, není potřeba moc, jen aby to nebylo kyselé. Cukrářské piškoty namáčejte, nebo polévejte kávou, do které jste přidali rum dle chuti. První vrstva v pekáčku jsou piškoty, na nich tvarohy, pak znovu piškoty a končíme tvarohem, kteý posypeme kakaem. Moc to nemáčejte, ono to ještě nasaje vlhkost z tvarohu a zakysanky a přes noc to pustilo přebytečnou vodu, takže jsem to nemusela tolik máčet. Ale dobrý, přebytečnou vodu jsem vysála papírovým kapesníkem a pak už to šlo, chuťově super.