Suroviny: rýžové nudle, kuřecí maso, mrkev, zelí, pórek, feferonka,
trochu oleje a vody, sůl, sójová omáčka.
V jiné variantě: rýžové
nudle, kuřecí maso (může být a nemusí), mrkev, zelí, cibule, paprika,
cuketa, thajské koření nebo kari, olej, sůl, pepř.
Thajské nudle mám moc ráda, je to jednoduché jídlo, které si často dávám
v čínských restauracích. Tak proč si ho neudělat doma? Problém jsem měla
jediný, sehnat ty správné nudle. Použila jsem rýžové, ale měli buď
vlasové nebo zas moc široké, takové, z jakých to dělají oni, jsem v
obchodě neviděla. Nevadí, zkusila jsem to poprvé z vlasových a na podruhé
ze širších (poslední obrázek) a šlo to taky. Postup - nudle uvařit nebo
pouze spařit horkou vodou, pokud jsou instantní, je to zhruba za 3
minuty, pozor, nerozvařit. Na trošce oleje osmahneme kuřecí na proužky,
přidáme na tenko nakrájenou mrkev, trošku podlejeme a chvíli dusíme. Pak
přidáme na proužky zelí, opět chvíli podusit, ne moc, aby byla zelenina
ještě křupavá, pokud máme pórek (já neměla), tak jako poslední přidáme
pórek. Když jsem dělala široké nudle, měla jsem doma i nevyužité,
naložené feferonky, zbavila jsem je zrníček a nakrájela na drobno, takto
se to dá přidat taky až před koncem, naložená feferonka nepotřebuje
vařit. Pokud budete dávat čerstvou, pak bych ji přidala s ostatní
zeleninou na začátku. Nakonec vmícháme okapané nudle a dochutíme sójovou
omáčkou.