Varianta masového štrůdlu, když nemáte maso
anebo ho pečete pro děti, protože je úplně obyčejný, bez cibule, česneku
a není pálivý. Samozřejmě pálivou variantu z toho můžete udělat
kdykoli.
Co budete potřebovat: balíček listového těsta, asi 60
dkg měkkého netučného salámu (junior, točený), 20 dkg eidamu na
strouhání, 6-8 vajec, sůl, kečup, hořčice, olej na vymazání
plechu.
Na struhadle nastrouhejte nahrubo měkký salám, tvrdý sýr
a přimíchejte vejce (4-6 odhadněte podle toho, jak se celá směs spojila),
nakonec osolte, ne moc, salám i sýr je slaný dost. Vyválejte 2 placky z
listového těsta, doprostřed nandejte vždy půlku směsi, pokapejte jemným
kečupem a hořčicí. Těsto pomažte rozšlehanými vejci, aby se dobře spojilo
při zavinování, nakonec ho pomažte i nahoře a můžete péct. Protože náplň
není ze syrového masa, nemusí se závin tak dlouho péct, zhruba 1/2 hodiny
pri 200 st. Celsia, záleží v jaké troubě budete péct. A to je všechno, že
je to naprosto jednoduché?