Rohlíkový bramborák



Taky vám neustále zbývají rohlíky? Když koupím víc, nesní se, když koupím míň, chybí, takže regulovat jejich rovnoměrný nákup a spotřebu je pro mě jako velká matematická rovnice :-). Zase na druhou stranu jsem soběstačná při nákupu strouhanky, většinou si ji celý rok dělám sama. Ale teď jsem strouhanku měla a zase 10 rohlíků pomalu tvrdlo v chlebníku, teď ale vím proč, nestihla jsem udělat jednohubky, na které jsem je nakoupila. Takže co s tím, ano, občas peču nádivku na plech, je výborná, ale chtěla jsem něco jiného, třeba nějaké placičky. Receptů je spousta, se zelím, s masem, uzeninou, zeleninové, ale já se rozhodla udělat úplně klasické bramboráky, schválně, jestli to doma poznají, nic jsem jim totiž neřekla :-). Říkali, že jsou kapánek jiné, ale nevěděli proč a chuťově byly úplně stejné. Byly trochu jemnější, měkčí, protože rozmělněný rohlík má jinou strukturu než nastrouhaný brambor. A druhý den už by člověk ani nepoznal, že jí rohlík.

Suroviny:
starší rohlíky, mléko, olej na smažení, majoránka, česnek, pepř, sůl, vejce

Postup:
Podle počtu rohlíků si upravte množství přísad. Já jsem 10 rohlíků namočila v mléce, lehce vymačkala a rozmíchala skoro na kaši. Mléko nevylévejte, kdyby bylo těsto moc husté, špatně by drželo pohromadě při pečení a tak je dobré ho zbylým mlékem naředit. Rohlíky jsem smíchala se 3 vejci, česnekem a kořením, obojím jsem nešetřila. A pak už jsen usmažte na pánvičce, těsto nemusí zrovna téct, ale když je husté, trhá se na pánvi, možná tak deci mléka jsem přilila a rozmíchala. Chutnaly všem, až jsem se divila, že do druhého dne pár placiček ještě zbylo.