Jogurtový dresing na naložení s kořením,
zamíchaný, naložené řízečky, obalené řízečky a opečené řízečky.
Občas se brouzdám po internetu a zajdu i na www.dama.cz a
v jedné diskuzi jsem objevila tenhle úžasný recept.
Přidala ho do diskuze Avethor a je absolutně jednoduchý, ale
báječný. A teď už vím, proč ho tam tak chválili.
Co budete
potřebovat: řízky, jedno jaké (kuřecí, vepřové), 1 velký hustý neochucený
bílý jogurt cca 380-400g, sůl, grilovací koření, vejce, strouhanka, olej.
To množství, které vidíte na obrázku je z 1 velkého choceňského jogurtu
(bezva hustý), asi 70 dkg vepřového masa, 1 vejce, 2 velkých stroužků
česneku a koření.
Rozmícháte 1 bílý jogurt s vajíčkem, do toho rozmačkejte 2 stroužky
česneku a trochu grilovacího koření. Maso naklepejte, trochu osolte,
ponořte do jogurtové marinády a nechte 1-2 dny uležet v ledničce. Potom
obalte ve strouhance (jogurt neoklepávat!!!, proto je lepší hustý, ten
tam drží sám) a usmažte jako řízky. Řízky vypadají na první pohled
samozřejmě stejně, ale chuťově jsou velice jemné a křehké. Žádná přehnaná
pálivá chuť, jen jemné česnekové aroma, ale takové akorát, a bezvadná
šťavnatá kůrka. Po létech obyčejného řízku je to příjemné zpestření a moc
jsme si na nich pochutnali.