Na malovanou roládu už koukám dlouho, moc se mi líbí v provedení Moniky
Brýdové, Japonky je mají taky krásné a vychytané, já jsem absolvovala
svůj první pokus. Vyšel tak na 80%, vím, kde jsem udělala chybu a měla
jsem pocit, že ta chyba zkazí celou roládu, ale nakonec to dopadlo
dobře... tak co se vlastně stalo? Postup jsem dodržela přesně podle
fotonávodu
Moniky Brýdové, nač vymýšlet vymyšlené. Takže jsem to udělala
i včetně náhradního krému, který Monika zvolila, když doma neměla
ztužovač šlehačky, tenhle krém mi totiž přišel ještě lepší než šlehačka,
kterou samu o sobě moc nemusím, dávám přednost pudingovým krémům. Jediná
odchylka byla, že jsem zvolila vanilkový puding a místo jahod maliny. A
ta velká chyba byla v tom, že jsem příliš zahustila těsto na malování,
pořád jsem měla pocit, že teče a že se mi vzorek rozpije, tak jsem ho
udělala hustější a on po upečení trochu ztuhnul. Vypadal jako čokoláda,
ale bylo to tvrdší těsto. Skoro jsem to ani nechtěla nést mezi lidi, ale
protože byla roláda přes noc zabalená a v lednici, tak se to tmavé tésto
trochu rozleželo, zvlhlo a změklo, tudíž se to jako celek dalo jíst.
Takže, těsto na malování sice neteklo, ale bylo tak husté, že se s ním
špatně malovalo, do kulata to nešlo skoro vůbec, tak jsem nakonec udělala
takový mišmaš vzorů jen, abych nějaký vzor vůbec nakreslila, zkrátka
něco, co dokážu z toho pytlíku vymáčknout na plech a ještě to bude nějak
slušně vypadat, nehledejte v tom velkou invenci. A taky odpadla fáze dát
nakreslený vzorek do lednice, aby trochu ztuhnul, než se na něj nalije
světlé těsto, nebylo potřeba.
Suroviny: viz odkaz nahoře
Postup: viz odkaz nahoře, je tam moc pěkný fotonávod.