Téhle rolády jsem si všimla na internetu a vyzkoušela jsem ji hned, jak
byla první příležitost. Je to taková jednohubka z mletého kuřecího masa,
odkaz na obrazový recept najdete zde, včetně salátu:
http://www.prozeny.cz
Jelikož je k dispozici obrazový postup, jen velice stručně popíšu. Budete
potřebovat: 80 ml 33% smetany, 300 g kuřecích prsou, 80 g kuřecí šunky
vcelku, 50 g pórku, 1 vejce, sůl a pepř.
Maso umelte nebo rozmixujte, smíchejte se šlehačkou a 1 vejcem, dochuťte
bílým vínem, solí a pepřem. Směs promíchejte se šunkou nakrájenou na
kostičky. Zlený pórek oblanšírujte, dejte ho na chvilku do vroucí vody,
aby pórek změkl, a pak jej ještě horký vložte do studené vody s ledem. Na
potravinářskou fólii dejte pórek tak, aby vytvořil souvislou vrstvu a na
něj, doprostřed dejte zamíchané maso. Zabalte a vytvořte váleček, který
uzavřete v potravinářské fólii, dejte ho do pekáče s vodou vařit asi tak
na hodinku. Pozor, na jednom místě se mi ho podařilo připálit, náplni se
nic nestalo, kousek pórků, který zčernal, jsem musela odstranit, takže
pečte opatrně. Váleček zchlaďte a nakrájejte na plátky. Pan šéfkuchař ho
servíruje se salátem, já plátky rolády zahrnula do dalšího občerstvení na
talíř s ostatními masovými jednohubkami. Nepovedlo se mi to tak hezky,
jako je to na obrázcích, pórek měl tendenci nedržet na válečku a při
krájení byl jak živý, ale roláda byla výborná, uvažuji, že příště udělám
jen masovou nádivku a že budou kolečka ještě menší, zkrátka pravé
jednohubky. Celkový pohled jsem ve finále zapomněla nafotit, takže jen
přiblížené foto talíře.