Vzpomínáte jak jsem psala, že ráda vařím rychlé
a chutné jídlo? Tak tady je další z nich, uveřejnila ho Kajjka v diskusi
o rychlém vaření na www.brydova.cz. Já jsem to jen vyzkoušela a nemám nic
proti, moc mi to chutnalo i přes to, že to na první pohled tak
nevypadalo.
Suroviny: kuřecí maso 30-40 dkg, 1 cibule, olej, kari, sůl, 1 plechovka
mandarinek, sladká smetana.
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osmahneme na cibulce, přidáme lžičku
kari a pikslu mandarinek (bez vody) a ve finále zalijeme smetanou.
Dcerka té Kajjky tomu říká "žlutá čína" a s rejží je to teda super žraso,
řečeno jejími slovy, já můžu jen potvrdit. Jedna věc se mi ovšem
nepovedla a to, že se mi mandarinky rozpadly, ač jsem je opravdu jen
chvilku povařila, nezůstaly vcelku, ale vůbec to nevadilo, rovnoměrně se
rozložily na malé kousíčky a dochutily tak omáčku úplně všude. Asi to tak
nemá být, asi jsem měla moc měkké mandarinky, ale dělat se s tím nic
nedalo a hlavně, že nám chutnalo.