Králík s paprikovou omáčkou



Recept je to jednoduchý a chutný, dostala jsem ho od kolegyně, vyzkoušela a myslím, že až zase dostaneme chuť na králíka, uděláme právě tohoto.

Suroviny:
1 králík, 2 cibule, cca 5-7 červených a 5-7 bílých paprik, záleží na jejich velikosti, sůl, pepř, kousek špeku na prošpikování, smetana na vaření, voda.

Postup:
Králíka prošpikujte špekem (já to nedělala, nikdo to u nás nemá rád), nasolte a napepřete a vložte do pekáče. Obložte nakrájenou cibulí a paprikou, pokud se vám bude zdát papriky málo, přidejte, měly by pokrýt králíka v pekáči nebo v hrnci, podlejte vodou. Pekáč dejte do trouby a pečte, čas mi kolegyně neřekla a já jsem ho neměřila, zkrátka pečte do měkka, určitě tak hodinu, hodinu a půl, aby byl hezky upečený. Po upečení vyjměte králíka, papriky s cibulí a omáčkou rozmixujte, přilijte smetanu pro zjemnění. Pokud byse vám zdála omáčka moc řídká, zahustěte ji, mě se povedla tak akorát. Do omáčky je také možné přidat slaninu, my jsme to měli spíše dietnější. Jako příloha jsou nejlepší bramborové knedlíky.