Recept je to jednoduchý a chutný, dostala jsem ho od kolegyně, vyzkoušela
a myslím, že až zase dostaneme chuť na králíka, uděláme právě tohoto.
Suroviny:
1 králík, 2 cibule, cca 5-7 červených a 5-7 bílých paprik, záleží na
jejich velikosti, sůl, pepř, kousek špeku na prošpikování, smetana
na vaření, voda.
Postup:
Králíka prošpikujte špekem (já to nedělala, nikdo to u nás nemá rád),
nasolte a napepřete a vložte do pekáče. Obložte nakrájenou cibulí a
paprikou, pokud se vám bude zdát papriky málo, přidejte, měly by pokrýt
králíka v pekáči nebo v hrnci, podlejte vodou. Pekáč dejte do trouby a
pečte, čas mi kolegyně neřekla a já jsem ho neměřila, zkrátka pečte do
měkka, určitě tak hodinu, hodinu a půl, aby byl hezky upečený. Po upečení
vyjměte králíka, papriky s cibulí a omáčkou rozmixujte, přilijte smetanu
pro zjemnění. Pokud byse vám zdála omáčka moc řídká, zahustěte ji, mě se
povedla tak akorát. Do omáčky je také možné přidat slaninu, my jsme to
měli spíše dietnější. Jako příloha jsou nejlepší bramborové knedlíky.