Pro 1 osobu: větší kotleta (můžeme nahradit i
řízky jakéhokoli druhu), porce brambor, 1 vejce., sůl, pepř, popř.
grilovací koření, koření na pečené kuře nebo jiné, které máte rádi,
olej.
Alobal potřeme olejem. Syrové brambory nakrájíme na kostky
a položíme na alobal tak, aby vznikl uvnitř volný prostor. Lehce
naklepanou kotletu nebo řízek osolíme, opepříme a okořeníme. Položíme na
brambory tak, aby uprostřed vznikl důlek, do kterého vyklepneme vejce
(nesmí z masa vytéct). Vejce osolíme, opepříme. Vše opatrně, ale důkladně
zabalíme, přeneseme na plech a pečeme asi 40-50 minut. Recept je
absolutně jednoduchý, není na něm nic světovýho, co nejvíc překvapí, je
právě to vejce, které tam nikdo nečeká.