Myslím, že už všichni znáte moji zálibu v rychlých a chutných
receptech, takže přináším další, který splňuje tyto kritéria.
Přinesla mi ho kolegyně Eva, našla ho kdesi na webu, no a dala mi i
ochutnat, bylo to báječné, takže jsem nelenila a hned o víkendu jsem ho
uvařila taky. Je z drůbežích jater, které jsou měkké za chvíli, celkově i
s přípravou potřebujete maximálně 30 minut, když zvolíte přílohu rychlou
na úpravu.
Suroviny: 40 dkg drůbežích jater, 1 cibule, 3 lžíce ostrého kečupu, 1
lžíce libovolné marmelády, sojová omáčka, špetka chilli, pepř, sůl, olej.
Pokud budete podávat jídlo s rýží, začněte s ní, dejte vařit vodu, osolte
a vhoďte do ní sáček rýže. A pokud máte chuť na hranolky, pak
rozpalte friťák. :-)) Nakrájejte nadrobno cibuli, na malé kostičky
drůbeží játra. Trochu oleje vlijte na pánev, osmažte cibulku a přidejte
játra. Chvíli je restujte, průběžně promíchejte, aby se nepřipekla, bude
stačit tak 5-7 minut, aby se opekla ze všech stran. Přidejte kečup, lžíci
sojové omáčky, lžíci marmelády, sůl, pepř a špetku chilli. Opět
promíchejte, pokud máte rádi více omáčky, což se hodí hlavně k rýži, pak
přilijte i trochu vody. Nechte pár minutek povařit, aby se všechny
ingredience spojily a jídlo je hotové. Mezitím se vám určitě uvařila i
rýže popř. usmažily hranolky ve friťáku a můžete tohle velice chutné a
rychlé jídlo podávat třeba k večeři. Hodí se k němu ale i chleba nebo
pracnější bramboráčky, pak počítejte s delší přípravou. S chilli to
nepřežeňte, právě marmeláda tomu dodá na pikantnosti, chilli ji jen
zvýrazní. A právě nedávno jsem slyšela v televizi Jamie Olivera, který
říkal, že přidáním lžíce marmelády nemůžeme zkazit žádnou omáčku, naopak
hezky zvýrazníme chuť. Asi to bude platit hlavně pro ty přílohové omáčky
k masům, určitě nemyslel naše kuře na paprice :-)). I když..... kdo ví,
třeba by to nebylo zas tak špatné.