Polévku jsem zahlédla na vegmanii
a líbila se mi, jak je jednoduchá, rychlá a chutná. Měla jsem doma jen 2
papriky a nenamáčela jsem fazoli,
použila jsem tu z plechovky, v
polévce nějak není vidět, asi klesla ke dnu :-).
Suroviny:
200 g bílé fazole, 1 cibule, 1 cm zázvoru, 3 ks bílé papriky, půl
hrnku mražené nebo sterilované kukuřice, hrnek rajčatového
protlaku, sladká a pálivá paprika, sůl, pepř, olej, čerstvá bazalka.
Postup:
Pokud máme suché fazole, namočíme je, nejlépe přes noc, vodu
vylijeme, dáme novou a uvaříme do měkka, nevadí, když se i trochu
rozvaří. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme nastrouhaný zázvor a na
nudličky pokrájenou papriku, zaprášíme paprikou, podlejeme vodou a chvíli
povaříme. Já osobně povařila víc, v receptu je krátce povaříme, ale
to by byla paprika tvrdá a já jí mám ráda měkkou, takže tak 20 minut.
Přidáme rajský protlak a část fazolí, zhruba tak třetinu rozmixujeme
nebo rozmačkáme a přidáme do polévky. Dochutíme, já jsem přidala i
sušenou bazalku, v receptu je na závěr na talíř dát čerstvou, neměla
jsem, nevadilo to, i tak byla polévka moc dobrá. Trochu pálivá,
vydatná, na zimu jak dělaná.