Zcela univerzální dresing na jakoukoli syrovou
zeleninu, grilované maso, smažené brambory nebo jen tak s rohlíkem, jak
to máme nejraději.
!!!!! Předem upozorňuji, že nepatří do zdravé
výživy, ale o to je lepší !!!!! Samozřejmě, že můžete změnit poměr
ingrediencí, někdy dávám jen půlku tatarky, půlku majolky a 2 jogurty,
ale co si budeme povídat, nejlepší je ten neošizený, nedělám ho každý
den, tak si myslím, že jednou za čas si ho můžeme dopřát.
Copak si koupíte: 1 malý jogurt (já dávám light, ale použijte jaký
chcete, majolkou a tatarkou to stejně kaloricky pokazíte), 1 malá light
majolka (ve vaničce), 1 malá tatarka (taky ve vaničce), 5 velkých lžic
kečupu, jedno jestli sladkého nebo ostrého, 5 malých lžiček plnotučné
hořčice, 2 stroužky česneku, 1 střední cibule (popř. 1/2 velké), 1 kyselá
okurka, sůl.
A jak na to: jogurt, tatarku, majolku, kečup, hořčici, rozmačkaný
česnek, nadrobno pokrájenou cibuli a okurku smícháme dohromady a je to
hotové. Můžete to jíst hned, ale já doporučuji až druhý den, protože se
ta troška česneku a cibulka pěkně rozleží a dresing získá jemnější chuť,
ne tak ostrou. Pak je to báječná záležitost opravdu na cokoli, s
hlávkovým salátem, okurkou, paprikou, s masíčkem.
Přidejte přiměřené množství nakrájených rajčat (3-4 na toto
množství) a získáte bezvadný rajský salát, vyměňte rajčata za pokrájenou
uzeninu a máte krásně naložené špekáčky v dresingu, oblízne se po nich
opět celá rodina, budete rádi, když vám jako autorovi vůbec něco
zbyde.
Tak dobrou chuť!