Jednoduchý recept na úžasný čokoládový cheesecake, recepty jsou k
nalezení na několika stránkách, protože je opravdu výborný. Jediné, co
mohu poradit, nešiďte ho na surovinách, na konci se znát, že jsou uvnitř
4 čokolády a 2 šlehačky :-), tudíž, nic pro dietáře, ale na druhou
stranu, stačí vám servírovat menší kousky, než obvykle, je opravdu
vydatný. Takže pouze opisuji a připojuji několik odkazů:
http://www.pidak.cz/recept-jednoduchy-nepeceny-cokoladovy-cheesecake
http://www.nejlepsi-cheesecake.cz/nepeceny-cokoladovy-cheesecake/
http://varecha.pravda.sk/recepty/cokoladovy-nepeceny-cheesecake-fotorecept/47472-recept.html
Suroviny:
1x BB oplatky (já přidala, přišlo mi to málo na moji formu 26 cm
v průměru), 100 g másla (když více oplatek, tak i více másla),
500 g
tvarohu netučného (dala jsem 1 netučný a 1 polotučný), 250 ml šlehačky,
300 g čokolády na vaření nebo hořké čokolády
na polevu: 140 ml šlehačky, 100 g čokolády
Postup:
Sušenky rozdrtíme a přidáme rozpuštěné máslo. Směs natlačíme do formy
vystlané alobalem. Nad párou rozpustíme čokoládu a v misce si připravíme
šlehačku, kterou rozmícháme s tvarohem. Čokoládu necháme trochu
vychladnout a pak přimícháme do tvarohu. Nalejeme na korpus a uhladíme.
Čokoládu na polevu rozpustíme nad parou, přidáme šlehačku, necháme trochu
vychladnout a polijeme připravený dort. Vše nechte vychladnout a ztuhnout
v lednici, pokud máte rádi čokoládu, po dortu se jen zapráší.