Kdybych tohle jídlo nejedla, tak bych ho určitě
nelovila na amerických webech a nepřekládala, takový nadšenec do vaření
zase nejsem. Ale já ho jedla tady u nás v Čechách, bylo pro mě uvařené a
chutnalo mi. Tak jsem si řekla o recept a občas ho uvařím pro rodinu
také. Opravdu je to dobré jídlo, i když jak odhaduji podle ingrediencí a
názvu, původem bude určitě italské. Moc foteček z vaření ale neuvidíte,
ono se vaří systémem, naházet všechno do hrnce a ve finále zapéct se
sýrem, naservírovaná porce na talíři zdaleka nevypadá tak dobře, jak
chutná, tak jsem to radši nefotila, aby vás to neodradilo.
Ingredience: 1 kuře, hladká mouka, oregano, bazalka, česnek, sůl, pepř,
olej, cibule, rajčatová šťáva nebo protlak, kečup, červené víno,
těstoviny - 1 1/2 kg sáček, tvrdý sýr asi 30 dkg.
Postup: naporcované
kuře obalíme ve směsi z hladké mouky, oregana, bazalky, česneku, soli a
pepře. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek a osmahneme i
obalené kuře z obou stran. Do hrnce nebo do pekáče přidáme rajčatovou
šťávu nebo protlak, kečup a podléváme červeným vínem. Přiměřeně. Zvlášť
uvaříme těstoviny (vrtulky, kolínka nebo něco podobného), pozor těstoviny
nerozvařte, budou se dále ještě vařit s kuřetem, takže spíš tak do
poloměkka. Nakonec je smícháme s kuřetem v omáčce a nasypeme nahoru
silnou vrstvu sýra. Zapečeme v troubě nebo stačí i na sporáku pod
pokličkou. K tomuto jídlu se už nic dalšího nepodává, protože obsahuje
jak těstoviny, tak maso, takže se snažte na talíř vylovit od každého
kousek. Samozřejmě i s kusem zapečeného sýra.
Přidám pár odkazů na americké weby s tímto receptem, oblast od
oblasti se recept trochu liší, ale základ zůstává stejný, ostatně jako u
hromady našich receptů. Postup máte nahoře popsaný a i se slovníkem v
ruce se dají ingredience přeložit a popřípadě uvařit i originál z
angličtiny.
Skvělý odkaz, receptů na toto jídlo je hned
několik v různých variantách, teda co to melu, je jich přesně 549 !!!!,
to už není jen několik. Posbírali je snad po celých USA i s Itálií k
tomu. Snad někdy budu mít čas a chuť na to se jimi projít, protože jsou
tam i varianty dietní, pálivé, bramborové, rychlé, lehké, nízkokalorické,
v mikrovlnce a dokonce i vegetariánské. No není to úžasné???? Tady vám nabídnu i obrázek porce na talíři, i když moje
kuře cacciatore vypadalo úplně jinak. :-D
http://southernfood.about.com/od/skilletchicken/r/bl30220f.htm
http://www.donogh.com/cooking/chicken/cacciato.shtml