Nemůžu si vzpomenout, odkud jsem tento recept přebrala, ale je to
určitě od nějaké foodblogerky. Celer mám ráda a není moc jídel, kde se
dá využít, nebo možná je, ale já je nevařím. Uvařím si celer v polévce,
někdy ho obalím a usmažím, někdy nastrouhám do pomazánky, ale takto jsem
ho ještě nejedla. Je moc dobrý, sem tam ho zařazuji do jídelníčku.
Suroviny:
1 bulva celeru, já to nikdy nedělám z celého, to bych to jedla celý
týden, většinou z poloviny, olej, stroužek česneku, 1 lžička kmínu, 1
lžička tymiánu, sůl, pepř, trochu sójovky
Není potřeba celer předvařovat, ale když to uděláte, také to jde, je to
rychleji měkké. Celer nakrájíme na hranolky a smažíme na oleji. Přidáme
všechno koření a pokud nebyl celer předvařený, restujeme asi 20 minut ze
všech stran na mírnějším ohni, aby se hezky propekl a byl měkký. A to je
všechno, dá se použít jako příloha k masu, já to jím samotné se zeleninou
jako lehkou večeři.