Když se vám nechce stát u sporáku a péct jeden bramborák
po druhém, tak můžete upéct bramborák na pekáči. Nedělám ho často, dáváme
přednost těm malým kulatým bramboráčkům z pánve, ale sem tam upeču i
tenhle. Zmizí stejně rychle jako ty bramboráčky.
Suroviny: 4 vařené brambory, 1 sklenička krupičky (hrubé nebo i
polohrubé mouky), 1 sklenička strouhanky, 2 skleničky mléka, 20 dkg
měkkého salámu, 1 vejce, česnek dle chuti, majoránka, sůl, olej a trochu
mouky na vymazání pekáče.
Postup: Prolisované (nastrouhané) brambory
a všechny přísady smícháme dohromady, těsto nalijeme do vysypaného
pekáčku a upečeme. Raději pomalu a déle, aby se pěkně propekl, zhruba 1
hodinku. Hotové nakrájíme na kostky a podáváme třeba jako slaný zákusek
při oslavě.