Zapečený kapr


Recept od kamaráda, který si ho moc chválil. Ryby doma obírám jen já, a tak někdy trvá docela dlouho než celou rybu sním, ale přesto si ji občas upeču a musím ho pochválit i já, jak recept, tak kamaráda.

Suroviny: kapr, hrubá mouka na obalení, koření na ryby, sůl, sladká nebo pálivá paprika, 1 cibule, 6 žampiónů, olej, 1/8 másla, 2 stroužky česneku, kmín.

Kapra nakrájíme na podkovy, osolíme, okořeníme kořením na ryby. Takto okořeněného kapra obalíme ve směsi hrubé mouky spolu smíchané se sladkou paprikou (nebo pálivou dle vlastní chuti). Osmahneme na oleji cibulku dozlatova a na ní podusíme na plátky nakrájené žampióny. Poté co máme žampióny podušené tyto položíme do pekáče, na ně položíme obaleného kapra, rozpustíme máslo a kapra s ním polijeme. Trochu posypeme kmínem (dle chuti), můžeme přidat mačkaný česnek (dle chuti). Kapra dáme takto zapéct do trouby asi na 20-25 minut, mezi pečením alespoň jednou obrátíme. Nakonec asi na 2-3 minuty přepneme troubu na gril a trochu kapra ogrilujme z obou stran. Podáváme s bramborem. Je to opravdu výborné, gril není nutný, stačí to upéct v troubě.



Home