Thajské nudle



Suroviny: rýžové nudle, kuřecí maso, mrkev, zelí, pórek, feferonka, trochu oleje a vody, sůl, sójová omáčka.

V jiné variantě: rýžové nudle, kuřecí maso (může být a nemusí), mrkev, zelí, cibule, paprika, cuketa, thajské koření nebo kari, olej, sůl, pepř.

Thajské nudle mám moc ráda, je to jednoduché jídlo, které si často dávám v čínských restauracích. Tak proč si ho neudělat doma? Problém jsem měla jediný, sehnat ty správné nudle. Použila jsem rýžové, ale měli buď vlasové nebo zas moc široké, takové, z jakých to dělají oni, jsem v obchodě neviděla. Nevadí, zkusila jsem to poprvé z vlasových a na podruhé ze širších (poslední obrázek) a šlo to taky. Postup - nudle uvařit nebo pouze spařit horkou vodou, pokud jsou instantní, je to zhruba za 3 minuty, pozor, nerozvařit. Na trošce oleje osmahneme kuřecí na proužky, přidáme na tenko nakrájenou mrkev, trošku podlejeme a chvíli dusíme. Pak přidáme na proužky zelí, opět chvíli podusit, ne moc, aby byla zelenina ještě křupavá, pokud máme pórek (já neměla), tak jako poslední přidáme pórek. Když jsem dělala široké nudle, měla jsem doma i nevyužité, naložené feferonky, zbavila jsem je zrníček a nakrájela na drobno, takto se to dá přidat taky až před koncem, naložená feferonka nepotřebuje vařit. Pokud budete dávat čerstvou, pak bych ji přidala s ostatní zeleninou na začátku. Nakonec vmícháme okapané nudle a dochutíme sójovou omáčkou.