Salámový štrůdl

Klikni pro zvětšení -
salámový štrůdl

Varianta masového štrůdlu, když nemáte maso anebo ho pečete pro děti, protože je úplně obyčejný, bez cibule, česneku a není pálivý. Samozřejmě pálivou variantu z toho můžete udělat kdykoli.

Co budete potřebovat: balíček listového těsta, asi 60 dkg měkkého netučného salámu (junior, točený), 20 dkg eidamu na strouhání, 6-8 vajec, sůl, kečup, hořčice, olej na vymazání plechu.

Na struhadle nastrouhejte nahrubo měkký salám, tvrdý sýr a přimíchejte vejce (4-6 odhadněte podle toho, jak se celá směs spojila), nakonec osolte, ne moc, salám i sýr je slaný dost. Vyválejte 2 placky z listového těsta, doprostřed nandejte vždy půlku směsi, pokapejte jemným kečupem a hořčicí. Těsto pomažte rozšlehanými vejci, aby se dobře spojilo při zavinování, nakonec ho pomažte i nahoře a můžete péct. Protože náplň není ze syrového masa, nemusí se závin tak dlouho péct, zhruba 1/2 hodiny pri 200 st. Celsia, záleží v jaké troubě budete péct. A to je všechno, že je to naprosto jednoduché?


Home