Játra v alobalu

Klikni pro zvětšení -
játra v alobalu Klikni pro zvětšení - játra
v alobalu Klikni pro zvětšení - játra
v alobalu Klikni pro zvětšení - játra
v alobalu Klikni pro zvětšení - játra
v alobalu Klikni pro zvětšení - játra
v alobalu Klikni pro zvětšení - játra
v alobalu

Aby ta moje kuchařka nebyla tak zdravá, tak teď jeden nezdravý, ale jak to skoro vždycky bývá, velice chutný a ještě i rychlý recept. Můžete tu nezdravost samozřejmě ovlivnit, nedávejte si hranolky a tatarku, ale to už pak není tenhle recept a tak si ho spíš nevařte často, sem tam vám neuškodí.

Suroviny: kuřecí játra, asi 1 kg na ten pekáč, co vidíte, (můžete použít i jiná játra, ale výhoda kuřecích je, že jsou hotové za 20 minut), 2 velké cibule, 2-3 dcl oleje, sůl, jako přílohu - hranolky a tatarka.

Nakrájíme cibuli na proužky a na pánvi s olejem mírně předsmažíme. Dělám to proto, že cibule za 20 minut pečení ne vždy změkne a nám chutná měkká, tak ji připravím předem. Toho množství oleje se nelekejte, vypadá to jako by ho tam bylo moc, ale když játra pustí šťávu do oleje, tak se z toho stane výborná omáčka, při servírování to s ní samozřejmě nepřehánějte. No a na všechno to množství jater není oleje zas příliš, tak akorát. Játra si rozdělíme na menší díly, na alobal nalijeme olej z cibule, na to položíme první vrstvu jater, polovinu cibule i s olejem a druhou vrstvu jater, druhou část cibule a oleje. NESOLIT, ale to už asi všichni znáte, jinak by játra ztvrdla. Přikryjeme druhým plátem alobalu a velice pečlivě zabalíme nejdřív po delších stranách a pak po bocích. Jak jste si všimli, spodní alobal dávám už do připraveného pekáče, je to proto, že při přenášení by se mi mohl protrhnout nebo játra by se sesunula na jednu stranu, takhle vím, že to zůstane ve stavu, ve kterém jsem je do alobalu dala. No a je to všechno. Než se játra v troubě upečou, usmažte hranolky a jídlo je hotové. Pokud dáte játra do rozehřáté trouby, pak opravdu stačí maximálně půlhodinka, pokud do studené, počítejte s delším časem. Že jsou hotová poznám tak, že začnou báječně vonět, takže je ani neotevírám při pečení, ale rovnou je vypínám po té půlhodince a vím, že je to v pořádku. Nakonec tedy játra posolte, buď v alobalu nebo až na talíři, ale dokonce se dají jíst i bez solení. Dobrou chuť!



Home