Chili mac skillet

Klikni pro zvětšení -
chili mac skillet Klikni pro zvětšení -
chili mac skillet Klikni pro zvětšení -
chili mac skillet Klikni pro zvětšení -
chili mac skillet Klikni pro zvětšení -
chili mac skillet Klikni pro zvětšení -
chili mac skillet Klikni pro zvětšení -
chili mac skillet Klikni pro zvětšení -
chili mac skillet Klikni pro zvětšení -
chili mac skillet

Jedli jste někdy už mexické chili? Toto je velice jednoduchá americká varianta tohoto mexického jídla a musím říct, že je to jídlo jednoduché a velice chutné. Když nedáte moc chili, tak je to stravitelné i pro děti. Opět platí, jako u chicken cacciatore, že sama o sobě bych tenhle recept nesháněla, ale náhodou jsem ho jedla tady v Čechách a moc mi chutnal, tak jsem ho přijala do našeho jídelníčku.

Ingredience: 1/5 kg mletého hovězího (krůtího) masa, 1 velká cibule, olej, plechovka loupaných rajských jablíček, plechovka rajské šťávy (dá se nahradit rajským protlakem), plechovka červených fazolí ve vlastní šťávě nebo v chili nálevu, 1/4 litrový hrnek těstovin (kolínek, vřetýnek), 4 stroužky česneku, tvrdý sýr asi 30 dkg, voda podle potřeby, max. hrnek.
Postup: na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a přidáme mleté maso. Do hrnce přidávejte maso po kouscích, aby se dobře osmahlo a rozdělilo do hrudek. Přidáme plechovku fazolí, rajčat, rajčatové šťávy, rozmačkaný česnek, sůl a 2-3 lžičky chili, popř. vodu. Pokud jste měli fazole v chili omáčce, tak stačí míň, pokud chcete, aby to jedli i děti, tak maximálně 1/2 lžičky chili, aby to výrazně nepálilo. Zkrátka podle chuti. Společně chvíli dusíme a pak přidáme neuvařené těstoviny, zamícháme a dusíme asi 20 minut. Pozor na připálení, pokud budete mít tak nešikovný hrnec, jako jsem měla já, musíte míchat častěji. Těstoviny vsáknou část tekutiny, pokrm zhoustne, ochutnejte, jestli jsou těstoviny měkké a pokud ano, nastrouhejte tvrdý sýr na povrch a dejte na chvíli zapéct do trouby. Stačí i na sporáku pod pokličku, pak už nemíchejte. Na talíři vypadá toto jídlo samozřejmě trochu neuspořádaně, ale u jídel z jednoho hrnce se to dá čekat a vůbec to nevadí, protože to báječně chutná.
Jedním způsobem tomu ale přece jen můžete předejít, jednoduše jídlo nezapékejte, nechte ho tak, jak jste ho uvařili, na zapékací misku pro 1 osobu dejte 1 porci, posypejte strouhaným sýrem a zapečte. Jestli v troubě nebo v mikrovlnce, je jedno, když je jídlo čerstvě uvařené a tudíž teplé, stačí v mikrovlnce, sýr se rozpustí za pár minut. Pokud byste ohřívali z předešlého dne, bude to lepší nejdřív prohřát v troubě a za půl hodinky přidat sýr, až se rozpustí, můžete servírovat.

A nakonec jeden odkaz na americký web s tímto receptem,
je skoro totožný s tím nahoře i když já jsem ho získala tady v Čechách.


http://southernfood.about.com/od/pastabake/r/bl30610m.htm


Home