Chicken cacciatore

Klikni pro zvětšení -
Chicken cacciatore Klikni pro zvětšení -
Chicken cacciatore

Kdybych tohle jídlo nejedla, tak bych ho určitě nelovila na amerických webech a nepřekládala, takový nadšenec do vaření zase nejsem. Ale já ho jedla tady u nás v Čechách, bylo pro mě uvařené a chutnalo mi. Tak jsem si řekla o recept a občas ho uvařím pro rodinu také. Opravdu je to dobré jídlo, i když jak odhaduji podle ingrediencí a názvu, původem bude určitě italské. Moc foteček z vaření ale neuvidíte, ono se vaří systémem, naházet všechno do hrnce a ve finále zapéct se sýrem, naservírovaná porce na talíři zdaleka nevypadá tak dobře, jak chutná, tak jsem to radši nefotila, aby vás to neodradilo.

Ingredience: 1 kuře, hladká mouka, oregano, bazalka, česnek, sůl, pepř, olej, cibule, rajčatová šťáva nebo protlak, kečup, červené víno, těstoviny - 1 1/2 kg sáček, tvrdý sýr asi 30 dkg.
Postup: naporcované kuře obalíme ve směsi z hladké mouky, oregana, bazalky, česneku, soli a pepře. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek a osmahneme i obalené kuře z obou stran. Do hrnce nebo do pekáče přidáme rajčatovou šťávu nebo protlak, kečup a podléváme červeným vínem. Přiměřeně. Zvlášť uvaříme těstoviny (vrtulky, kolínka nebo něco podobného), pozor těstoviny nerozvařte, budou se dále ještě vařit s kuřetem, takže spíš tak do poloměkka. Nakonec je smícháme s kuřetem v omáčce a nasypeme nahoru silnou vrstvu sýra. Zapečeme v troubě nebo stačí i na sporáku pod pokličkou. K tomuto jídlu se už nic dalšího nepodává, protože obsahuje jak těstoviny, tak maso, takže se snažte na talíř vylovit od každého kousek. Samozřejmě i s kusem zapečeného sýra.

Přidám pár odkazů na americké weby s tímto receptem, oblast od oblasti se recept trochu liší, ale základ zůstává stejný, ostatně jako u hromady našich receptů. Postup máte nahoře popsaný a i se slovníkem v ruce se dají ingredience přeložit a popřípadě uvařit i originál z angličtiny.


http://www.absoluterecipes.com/chicken-rec/chicken-cacciatore.html

http://www.cooks.com/rec/doc/0,1-1,chicken_cacciatore,FF.html

Skvělý odkaz, receptů na toto jídlo je hned několik v různých variantách, teda co to melu, je jich přesně 549 !!!!, to už není jen několik. Posbírali je snad po celých USA i s Itálií k tomu. Snad někdy budu mít čas a chuť na to se jimi projít, protože jsou tam i varianty dietní, pálivé, bramborové, rychlé, lehké, nízkokalorické, v mikrovlnce a dokonce i vegetariánské. No není to úžasné????

http://southernfood.about.com/od/skilletchicken/r/bl30220f.htm

http://www.donogh.com/cooking/chicken/cacciato.shtml

Tady vám nabídnu i obrázek porce na talíři, i když moje kuře cacciatore vypadalo úplně jinak. :-D


Klikni pro zvětšení -
chicken cacciatore


Home